top of page
Etsi
  • TerapiaMessi

Näin käytät Papunetin kuvatyökalua

Haluaistiko ohjata lastasi ja näyttää kuvien avulla, mitä päivän aikana tulee tapahtumaan, mutta kuvien tekeminen tuntuu työläältä?


Hyödynnämme paljon papunetin kuvatyökalua työssämme, kun teemme asiakkaillemme yksilöllisiä kuvallisia päiväjärjestyksiä sekä toimintakortteja auttamaan toiminnanohjausta ja jäsentämään arkea. Kuvatyökalu on ilmainen, ja sieltä löytyy todella kattava valikoima kuvia käytettäväksi eri tilanteisiin. Lisäksi ohjelmaan pystyy tuomaan omia kuvia omalta laitteelta.


Työkalun käyttäminen on helppoa, ja olemme koonneet lyhyet ohjeet sen käyttöä varten.


Kuvatyökalun löydät osoitteesta: https://papunet.net/materiaalia/kuvaty%C3%B6kalu


Avattuasi kuvatyökalun näkymä on tämä:


1. Aloita avaamalla Asetukset -valikko. Asetuksista voit muokata mm. kuvien kokoa, kuvien asettelua suhteessa ruudukkoon sekä kuvatekstiä:


2. Jatka sen jälkeen kuvien hakuun. Kokemuksemme mukaan sopivien kuvien löytäminen onnistuu paremmin hakemalla kuvia sanahaulla kuin kuvia selaamalla:3. Jokaisen kuvan kuvatekstiä voi muokata klikkaamalla olemassa olevaa tekstiä:


4. Mikäli haluat tehdä oman kuvan tietystä asiasta tai toiminnasta, voit ottaa kuvan siitä omalla laitteellasi, ja ladata kuvan ohjelmaan Tuo omia kuvia -välilehdellä:

5. Valittuasi kaikki kuvat, voit tallentaa kuvat laitteellesi PDF-tiedostona ja tulostaa kuvat.


Mukavia hetkiä arjen jäsentämiseen toivotellen

Essi, Maiju ja Laura0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page