top of page
Etsi
  • Writer's pictureTerapiaMessi

Mitä kaikkea jännää tämä vuosi tuo!

Päivitetty: 27. helmik. 2020

Vuosi 2020 on startannut jo varsin pitkälle ja vaikka erilaiset flunssat ovat yrittäneet hieman jarruttaa tahtia on terapiatyö lähtenyt taas mukavasti käyntiin ja haistelemme jo innoissamme tämän vuoden uusia tuulia. Syksyn aikana meidän asiakastilanne ruuhkautui täysin, ja vaikka runsas asiakasmäärä on tietysti jokaiselle yritykselle positiivinen ongelma, ei tilanne ole ollut asiakkaiden kannalta ihanteellinen. Usein asiakkailla on takanaan jo monenlaisia tutkimuksia ja heidän asioitaan on käsitelty ja oikeaa kuntoutusmuotoa tai tukitoimea pohdittu pidemmän aikaa, ennen kuin he ovat saaneet maksusitoumuksen toimintaterapiaan. Tässä tilanteessa onkin tuntunut kohtuuttomalta todeta, että seuraavat vapaat paikat terapiaan ovat vasta kuukausien päässä. Kesäkuun alusta tilanteemme kuitenkin paranee, kun Saara Jylhä aloittaa meillä uutena toimintaterapeuttina. Saara on työskennellyt mm. Seinäjoen keskussairaalalla, Eskoon asiantuntijapalveluissa sekä autismikuntoutussäätiöllä 9 vuoden työuransa aikana. Saara aloittaa työt kesäkuussa rentoutuneena ja valmiiksi ruskettuneena oltuaan toteuttamassa pitkäaikaista haavettaan kiertäen Aasiaa.


Uutena aluevaltauksena olemme myös kehitelleet Tasapainoa arkeen-päivää, joka toteutetaan Kultahehkun tiloissa lauantaina 16.5.2020. Ajatusta toimintaterapeuttisesta näkökulmasta toteutetusta hyvinvointipäivästä olemme pyöritelleet jo pidemmän aikaa mielessämme, ja nyt päätimme lähteä tätä tarkemmin suunnittelemaan ja oikeasti toteuttamaan ideamme.


Toimintaterapian teoriassa yhtenä oletuksena on, että tasapaino arjen toiminnassa edistää terveyttä. Tätä yksilöllistä kokemusta siitä, että elämässä on sopiva määrä toimintaa ja toiminta on sopivan vaihtelevaa, nimitetään toimintaterapiassa yleensä termillä toiminnallinen tasapaino (Occupational balance). Muitakin termejä, kuten elämän tasapaino (Life Balance) ja tasapainoinen elämäntapa (Lifestyle balance) on käytetty kuvaamaan samaa aihepiiriä, jota on tutkittu hieman eri näkökulmista hyvinkin monella eri tieteenalalla. Maiju kiinnostui opiskeluidensa yhteydessä (ja oman elämän ruuhkavuosien yhteydessä) tästä aiheesta laajemminkin, ja on syventymässä kevään opinnoissaan lisää siihen millaisilla keinoilla toiminnallista tasapainoa voi tukea.


Toukokuisen Tasapainoa arkeen -päivän ideana onkin ottaa aikaa itselle ja pysähtyä tarkastelemaan miltä oma arki näyttää ja etsiä itselle sopivia työkaluja arjen tasapainon löytämiseen. Lisäksi päivä sisältää lempeää kehonhuoltoliikuntaa sekä harjoituksia rauhoittumiseen ja hetkeen pysähtymiseen. Ja tietysti päivään kuuluu myös Kultahehkun järjestämät upeat tarjoilut. Jos kiinnostuit aiheesta, niin siitä voi kysellä lisätietoja sähköpostilla osoitteesta terapiamessi@gmail. Kannattaa myös seurailla meidän blogia, ja somekanavia. Kerromme lisää toiminnallisesta tasapainosta ja suunnitelmien edetessä myös Tasapainoa arkeen päivästä.


Terkuin Essi, Maiju ja Laura0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page