Keitä me olemme?

Hei,

Olemme Maiju ja Essi, TerapiaMessin yrittäjät ja molemmat myös toimintaterapeutteja. Essi on innokas lentopalloilija ja koiraihminen, ja Maiju puolestaan nauttii käsitöistä ja tanssimisesta. Voit lukea tarkemman esittelyn meistä ja meidän työntekijöistä täältä. Persoonina olemme molemmat tunnollisia ja ehkä hieman taipuvaisia pilkun viilaamiseen, mutta meiltä löytyy myös rohkeutta ja määrätietoisuutta toimia ja toteuttaa omia unelmiamme. Vaikka meillä on vain kolme vuotta ikäeroa, tiemme kohtasivat ensimmäisen kerran vasta aikuisiällä työskennellessämme samassa työpaikassa. Heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien, meillä synkkasi todella hyvin ja löysimme toisistamme ystävät.

 
TerapiaMessi Oy sai alkunsa unelmasta, jota me molemmat olimme miettineet, ja josta teimme yhteisen

Syksyllä 2015 koitti aika, jolloin ryhdyimme tositoimiin, irtisanouduimme vakituisista työsuhteistamme, ja perustimme oman toimintaterapiaa tarjoavan yrityksen. Sosiaali ja terveysalan yrityksen perustamiseen liittyi monenmoista valmistelua, mutta joulukuussa päästiin viettämään Messin avajaisia. Vuoden vaihteessa aloittelimme ensimmäiset terapiakäynnit oman yrityksen asiakkaiden kanssa, ja miten mahtavalta se tuntuikaan!

TerapiaMessin ensimmäisen toimintavuoden aikana Essi jäi äitiyslomalle, ja Maiju kantoi päävastuun yrityksen toiminnasta vuoden verran. Syksystä 2017 alkaen toimintaa pyöritettiin jälleen yhdessä kahden terapeutin voimin. Alkuvuodesta 2019 TerapiaMessin asiakasmäärä oli kasvanut, ja uusia asiakaskyselyitä tuli sen verran säännölliseen tahtiin, että emme pystyneet vastaamaan niihin kahden terapeutin työpanoksella. Oli tullut aika rekrytoida ensimmäinen työntekijä. Lähdimme etsimään työntekijää melko vähäisin odotuksin, tietäen alueen toimintaterapeuttien vähäisen määrän. Meitä kuitenkin onnisti, ja saimme toivottaa tervetulleeksi joukkoomme uuden messiläisen, Lauran. Syyskuussa 2019 Laura aloitti Messissä terapeuttina, jolloin hän sai ottaa haltuun Maijun asiakkaiden terapiat Maijun jäädessä vuorostaan äitiyslomalle. 

 

Työt eivät ole tekemällä loppuneet, vaan lisäkäsiä on kaivattu yhä. Illoksemme tiemme kohtasivat loppuvuodesta 2019 Saaran kanssa, jonka aloittaa uutena messiläisenä kesäkuussa 2020. 

 

TerapiaMessissä asiakas on tärkein

Meille on yrityksen perustamisesta lähtien ollut tärkeää, että oma työ tuntuu mielekkäältä, ja mielestämme siitä tekee mielekästä se, että pystymme aidosti auttamaan asiakasta kohti parempaa arkea. Haluamme olla mukana asiakkaan arjessa siten, että tuemme häntä osallistumaan oman arkensa tärkeisiin toimintoihin parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä jokainen asiakas tulee kuulluksi ja kohdatuksi omana itsenään tasavertaisena toimijana, sellaisena kuin hän on siinä hetkessä. Toimintaterapian tavoitteet valitaan aina yhteistyössä asiakkaan kanssa. Asiakkaan elämäntilanteeseen ja toimintakykyyn perehtymiseen, terapian suunnitteluun sekä kirjaukseen ja lähiverkostoyhteistyöhön varataan aina riittävästi aikaa. TerapiaMessissä yhdellä toimintaterapeutilla on rajattu määrä asiakkaita viikossa, mikä takaa, että jokainen asiakas saa varmasti terapeutiltaan ansaitsemaansa laadukasta ja paneutumisella toteutettua toimintaterapiaa.

 

Terapeuttien ammattitaitoa lisätään säännöllisellä ja suunnitelmallisella kouluttautumisella. Terapeuttien välillä on paljon terapiatyötä tukevaa vuorovaikutusta, mikä tarkoittaa ajatusten, uusien oppien ja ideoiden jakamista. Säännölliset kohtaamiset kollegoiden kanssa mahdollistuvat viikoittain toteutuvissa palavereissa. TerapiaMessissä jokainen toimintaterapeutti saa säännöllisesti työnohjausta sekä asiakastyön että oman työssä jaksamisen tukemiseen. Omasta ja toistemme hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtimalla varmistamme sen, että asiakkamme saavat parasta mahdollista toimintaterapiaa nyt ja jatkossa.

Tervetuloa Messiin!

IMG_20200430_094404.jpg